fbpx

Joso News

Convocada la quarta edició del Premi ARA de Còmic en Català

El diari ARA, amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística i la col·laboració d’Editorial Finestres, convoca la quarta edició del Premi ARA de Còmic en Català amb l'objectiu de potenciar la presència de la llengua c

Requisits

Podran optar al premi autors i autores de qualsevol nacionalitat i majors de 18 anys. Les obres han de complir els requisits següents:

  • Ser originals i inèdites (no publicades prèviament en forma de llibre, en línia, ni serialitzades en revistes).
  • Estar retolades en llengua catalana.
  • Tenir un mínim de 8 pàgines i un màxim de 14 i tenir les mides de 17 x 24 cm en format vertical. No han de tenir portada ni pròleg.
  • Ser obres de no-ficció. Aquesta categoria inclou el gènere periodístic, l’assagístic, l’històric, el biogràfic i l’autobiogràfic. No s’acceptaran historietes de ficció, ja siguin inventades o basades en fets reals.

 

Premi

El premi a l’obra guanyadora, únic i indivisible, serà de 10.000 euros. També hi haurà un premi a una obra finalista de 1.500 euros. El veredicte del jurat serà inapel·lable. Si l’autoria és múltiple, la dotació del premi es dividirà en parts iguals per als autors participants. El guanyador es compromet a realitzar la portada del volum recopilatori que es publicarà posteriorment. .

Jurat

El jurat estarà format pel guanyador de l’anterior edició del premi, la directora del diari ARA, el secretari general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, un representant d’Editorial Finestres, un representant de l’Associació de Crítics i Divulgadors de Còmic d’Espanya (ACDCómic), un representant de la Federació d’Institucions Professionals del Còmic (Ficomic) i un periodista expert en còmic del diari ARA.

Enviament i termini

Les obres s’hauran d’enviar en format PDF al correu premicomic@ara.cat. El termini per admetre obres finalitzarà el 17 de setembre del 2023 a les 23.59 h.
Qualsevol dubte sobre el premi es pot fer arribar al mateix correu, premicomic@ara.cat.

El jurat es reunirà la primera quinzena d’octubre del 2023 per deliberar i seleccionar, d’entre totes les obres lliurades pels participants l’obra finalista, l’obra guanyadora i dues obres suplents. L’anunci dels guanyadors es farà en un acte que se celebrarà amb totes les precaucions sanitàries exigides.

Publicació i promoció

La participació en el premi implica necessàriament la cessió no exclusiva per part dels autors dels drets de les obres per a la seva publicació en un volum recopilatori que serà editat i distribuït per Editorial Finestres i del qual l’ARA farà una promoció especial per als lectors. Aquest volum inclourà l’obra premiada, la finalista i una selecció de fins a 15 obres presentades al premi que rebran 100 euros cadascuna a canvi de la cessió no exclusiva dels drets de publicació en català per a aquest volum. La tria de les obres incloses la faran conjuntament l’ARA i Editorial Finestres. L’ARA es reserva el dret a publicar l’obra guanyadora i les finalistes en les pàgines del diari.

Suscríbete a la newsletter

Suscríbete a nuestra newsletter con información de los cursos en la escuela  y las últimas novedades. 

Cursos en la escuela

Últimas notícias

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *